Victoria Squash Jeugd Rotterdam & Rotterdam Squash Academy

Actief bij Victoria zijn de Victoria Squash Jeugd Rotterdam (Victoria SJR) en Rotterdam Squash Academy (RSA).
Victoria SJR is een serieus leuk initiatief van squash professionals om de jeugd kennis te laten maken en op te leiden tot technisch volwaardige squashspelers/-speelsters. Meer informatie lees je hieronder.
Rotterdam Squash Academy is gericht op het trainen en ondersteunen van nationale en internationale top jeugdspelers. Spelers kunnen gebruik maken van de kennis van professionele trainers met een zeer goed internationaal trackrecord.
Wil je met squash naar de wereldtop? Kijk dan voor meer informatie over RSA op: squashacademy.nl

Beginners

victoria-squash-rotterdam-beginners
Kinderen vanaf 6 jaar zijn van harte welkom om in onze beginnersgroep de grondbeginselen te leren van het squash. Deze groep speelt op zaterdag van 9 uur tot 10.30 uur en op woensdag van 14.00 uur tot 15.00 uur. In deze groep leren de kinderen gooien en vangen, de spelregels van squash en zullen ze diploma Groen en Blauw kunnen halen. Alle vereisten voor alle diploma's zijn in het menu onder het kopje 'Diploma's' te vinden.

Gevorderden

victoria-squash-rotterdam-gevorderden
Kinderen die met squash competitie en toernooien willen spelen, kunnen ook bij ons terecht. Met trainingen op zaterdag, dinsdag en donderdag kunnen deze kinderen zich verder ontwikkelen. Vanuit Victoria worden deze kinderen ondersteund en getraind om een hoger niveau te bereiken.

Recreanten

victoria-squash-rotterdam-fitness-small
Ben je nog geen 18 jaar en wil je een goede workout of lekker met andere kinderen spelen? Op zaterdag van 9.00 uur tot 11.00 uur ben je van harte welkom! Volgens verschillende onderzoeken verbrand je met squash de meeste calorieën! (Gezond en Gewicht) Kijk op onze kalender of we open zijn en kom langs.

Top jeugdspelers & Internationals

victoria-squash-rotterdam-internationals
Er trainen zelfs regelmatig jeugd- en seniorinternationals bij ons mee!! Vanaf 1 September 2018 is er een Rotterdam Squash Academy bij Victoria actief. Hier worden top(jeugd)spelers begeleid en ondersteund in hun squashcarriere. Wil je hier meer informatie over, kijk dan op http://www.squashacademy.nl.

Victoria Squash Jeugd Rotterdam (Victoria SJR)

Op de zaterdagochtenden van 09:00 uur tot 11:00 uur wordt training voor jeugdleden gegeven voor elk niveau vanaf 6 jaar tot en met 20 jaar. De jeugdspelers worden afhankelijk van het spelniveau ingedeeld in groepjes. De jeugd dient om 09:00 uur aanwezig te zijn om op tijd gezamenlijk aan de warming up te beginnen. Na de warming up start de training in je eigen groep en krijg je zoveel mogelijk les van je eigen trainer.

Squash is een intensieve sport en een goede conditie is erg belangrijk! Daarom is conditietraining een onderdeel van de trainingsbijeenkomsten. Tevens traint een aantal spelers op dinsdag tussen 16:00 en 17:00. Voor deze training wordt je uitgenodigd door de trainers. Er is beperkt plek dus niet alle jeugdleden doen hier aan mee. Tevens moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen om deel te nemen aan de dinsdagtraining.


Wat moet je doen voor een jeugd diploma?

Diploma's worden 2 keer per jaar uitgegeven aan kinderen die alle onderdelen van hun diploma hebben gehaald.

Wat heb je voor het squashen nodig?

Sportkleding uiteraard! Je zal van het squashen het erg warm krijgen. Daarom is het dragen van een poloshirt of T-shirt met korte broek vaak al voldoende. De zolen van de sportschoenen mogen niet afgeven op de baan. Dit wordt non-marking genoemd. Tijdens het squashen loop en draai je alle kanten op. Het is belangrijk dat de sportschoenen passend zijn en geen speelruimte geeft aan je voeten. Aan de trainer kan je om advies vragen.
Squash is een racketsport dus is het handig dat je een racket hebt. Wij hebben een aantal junior squashrackets die je van ons mag gebruiken. Als je zelf een racket aan wil schaffen kan je de trainer om advies vragen, we willen je er graag bij helpen.
En als laatste eigenlijk, het squashballetje. We beschikken over verschillende soorten squashballetjes, afhankelijk van het spelniveau bepaalt de trainer welk type er voor de training gebruikt wordt. Bij de training hoef je geen balletje mee te nemen, die hebben wij wel. Het is natuurlijk wel handig om er een te hebben als je eens zelf wil gaan spelen op een ander moment. Balletjes kan je kopen bij de bar.

Het dragen van een squashbril bij de jeugd is bij ons verplicht!

Dit is voor je eigen veiligheid. Je staat immers met een andere speler op dezelfde baan en naast het slaan met een racket vliegt er ook een klein zwart rubberen balletje door de lucht. Veiligheid gaat boven alles. Hieraan zal je tijdens de lessen veel aan worden herinnerd. Toch kan het voorkomen dat je een balletje tegen je aan kan krijgen. Dan is het een fijn gevoel dat je ogen beschermd zijn door een squashbril. Je kunt deze in sportzaken of bij ons kopen. Ook als je zelf al een bril draagt is het toch verplicht om een veiligheidsbril te dragen.


Onze jeugdtrainers

Wij zijn heel trots op onze trainers en willen ze daarom graag aan je voorstellen!

Waldo Radzyminski

Hoofdtrainer


Peter de Vroed

Trainer Gevorderden


Damian Verkaik

Trainer


Wilco Otte

Trainer Mini's


Bart Bielars

Trainer


Lars van Dongen

Trainer


Henry Greenfield

Trainer