Squash Jeugd Rotterdam – SJR

Squash Jeugd Rotterdam, ook wel de SJR, is een superleuke zaterdag ochtend training. Kom samen met je vrienden trainen en wordt beter. Op de zaterdag train je in een leuke en gezellige omgeving om beter te worden en waar fun en gezelligheid centraal staat.

Naast fun en gezelligheid train je hier ook je conditie, techniek, tactiek en hoe je mentaal sterk kunt zijn. Dit doe je samen met de trainers.

Wie zijn de SJR trainers?

Hallo, ik heet Henry. Al meer dan 8 jaar ben ik trainer bij SJR. Mijn studieachtergrond is bedrijfseconomie en ik vervul de rollen van coach, teamleider en adviseur. Tijdens trainingsdagen zorg ik voor de warming-up voorafgaand aan de training. Ik hecht veel waarde aan lichaamsbeweging en streef ernaar dit belang al vroeg aan kinderen mee te geven. Wat ik prachtig vind aan het werken met kinderen is hun leergierigheid. Ze pikken dingen snel op en ik zie hoe ze in rap tempo vooruitgang boeken. Dit maakt me gelukkig en elke zaterdag sta ik dan ook met een brede glimlach les te geven.

Hallo allemaal, Ik ben Damian 23 jaar oud en zit zelf sinds 2010 bij de SJR. Ik geef nu z’n 7 jaar training. Hiervoor heb ik zelf training gehad bij de SJR. In het dagelijks leven ben ik elektricien en werk ik een deel voor de Nederlandse Squash Bond waar ik ondersteuning biedt bij de grote toernooien.

Hoi, ik ben Lars en ik ben trainer bij de SJR.

Waar & wanneer?

Iedere zaterdag ochtend staan de SJR trainers weer klaar om jou een betere squashspeler te maken! Van 09.00 tot 10.30 gaan zij aan de slag om jou alles te leren wat zij weten. Tuurlijk ben je daarna nog vrij om zelf nog verder te spelen.

Vind jij squashen nu zo leuk en wil je nog sneller beter worden? Dat kan! Je kan dan een mailtje sturen naar juliette@victoriasquash.nl. Zij geeft de jeugd training naast de SJR trainingen op zaterdagochtend.

Weet je wat nog leuker is? Samen met een vriendje of vriendinnetje gaan squashen. Jij als SJR speler, mag 4x gratis jouw beste vriendje of vriendinnetje meenemen op de zaterdag ochtend! Hoe leuk is dat?

Diploma’s

Bij de SJR werken wij met het diploma systeem. Hoe beter je wordt, hoe meer diploma’s je kunt halen. Ieder diploma staat voor bepaalde vaardigheden die jij als squash speler gaat beheersen. Wanneer jij alle vaardigheden van een diploma beheerst kun je opgaan voor je diploma. Deze dagen staan aangegeven in de jaarkalender van de SJR.

Er zijn 6 verschillende diploma’s.

Doorstromen na de SJR

Ben jij lekker bezig om jezelf als squashspeler te ontwikkelen? Superleuk! Victoria Squash Rotterdam biedt naast de SJR nog vele andere mogelijkheden om als speler te groeien.

Bij de SJR leer je de basis van het spel, doormiddel van de diploma’s. Wanneer je de vaardigheden van de diploma’s beheert, kun je al goed squashen. De volgende stap zou kunnen zijn om mee te doen met de RTC trainingen.

RTC

RTC trainingen worden opgezet vanuit de Squash Bond Nederland. Deze trainingen worden gegeven op geselecteerde clubs, hier komt de naam ook vandaan: Regionale Training Centra. Het doel van de RTC is om de jeugdspelers die heel graag willen, naar een nog hoger niveau te tillen.

Wil je weten hoe je in aanmerking kunt komen voor de RTC? Stuur een email naar jeugd@victoriasquash.nl of stel je vraag aan een van de trainers. Zij staan altijd klaar om jou te helpen!

RSA

RSA is de Rotterdam Squash Academy. Bij de RSA trainen de beste spelers van Victoria Squash en ook uit de omgeving met elkaar om nog beter te worden. Deze training vind op woensdag middag plaats, onder leiding van Kim van den Bosch. Bij de RSA worden de spelers klaargestoomd voor de eredivisie van Nederland en voor professioneel squash.

Eredivisie

Victoria Squash Rotterdam is 18x Nederlands kampioen geworden. Daarnaast is Victoria Squash ook al een paar keer dubbel landskampioen geworden. Dit betekend dat zowel de dames als heren in hetzelfde seizoen landskampioen zijn geworden. Hoe gaaf is dat?!

En hoe mooi is het dat jij jezelf kan aansluiten bij dit top team. Eredivisie spelen betekend niet alleen uitkomen Victoria Squash. Dit betekend ook dat je hele mooi wedstrijden kunt spelen en dat je vaak de wereldtop aan het werk ziet gaan. Gewoon bij jou thuis.

PSA

PSA staat voor Professional Squash Association. Bij de PSA komen alle professionele squashers bij elkaar om uit te maken wie de beste is van de wereld. Ben jij ook benieuwd waar jij staat ten opzichte van alle wereldtoppers? Schrijf je dan in voor de PSA.