Squash Ridderkerk – Grant Thornton Victoria Rotterdam woensdag 4 januari in Ridderkerk.

Een meer dan gastvrije ontvangst door de gastheren plus bubbels voor het nieuwe jaar. Veel (voormalig) Victorianen aanwezig. Het ging voor het winterkampioenschap trouwe lezers.

We begonnen de avond met de nummers twee, René Mijs tegen onze Pië. Ze kennen elkaar door en door. René zat goed in de wedstrijd en het ging lange tijd gelijk op. Het werd 1-1 en in de derde game kwam René zelfs 9-7 voor. Toen werd door Pië het gaspedaal volledig ingedrukt en kantelde de wedstrijd, Pië keek niet meer om en won dik verdiend 3-1!

Ondertussen bleven de schalen maar langskomen op de tribune, u kunt het zo  gek niet opnoemen of iets lekkers lag er op (onze voormalige conculega’s weten hoe een clubavond behoort te zijn).

Daarna de nummers 1: Lucas Serme tegen onze Rui Soares, Lucas traint tegenwoordig met Gaultier en Shorbagy en onze Rui is net terug van zijn huwelijksreis. Dan weet u al hoe het zou  gaan aflopen😊.

Teveel onnodige fouten van Rui en hij kwam ook te snel (volgens mij) in het rood, zuurstof tekort. In de derde game kwam hij wel terug tot 5-1 voor en 9-7 en het werd ook nog 10-10 maar vermoeide squashers blijven foutjes maken en Lucas niet. 3-0 Lucas en stand 1-1.

Daarna moest onze mister 100%  (en clubtrainer) Joeri het tegen Joris gaan waarmaken. Zouden we de eerste seizoenshelft als winterkampioen gaan eindigen of…?

Het begin van de wedstrijd verliep wat stroefjes voor Joeri en Joris kwam goed mee en sloeg een paar bijzonder fraaie punten. Daarna zette Joeri de turbo aan en dan wordt het voor iedere tegenstander vrijwel onmogelijk om nog punten tegen hem te scoren. Hij haalt alles op en volleert waar mogelijk en dat houdt hij dan heel de verdere wedstrijd vol. Ga er maar aan staan als tegenstander. 3-0 Joeri. 9-4 voor ons en…winterkampioen. Geen enkele wedstrijd verloren de eerste seizoenshelft! In 15 jaar niet gebeurd beste lezers. Go with the flow en de allerbeste wensen voor 2023!

Volgende week woensdag 11-1-23, 19.30 spelen onze dames thuis. Met onze wereldtopper Tinne. Zij hebben ambitie om ook voor plek één te gaan. Kom kijken en aanmoedigen.

John de Paauw

Schema dames eredivisie Grant Thornton Victoria

                11 januari ’23    Thuis     Frans Otten ASRC

                18 januari’23      Thuis     Eindhoven

                15 februari’23   Uit          Utrecht

                1 maart ’23         Thuis     Almere

                15 maart ’23       Uit          Frans Otten ASRC

                29 maart ’23       Thuis     Meersquash

Schema heren eredivisie Grant Thornton Victoria

                11 januari’23      Uit          Houtrust Squash

                25 januari’23      Thuis     Squash City

                1 februari’23      Uit          Frans Otten ASRC

                15 februari’23   Thuis     Apeldoorn

                22 februari’23   Thuis     Almere

                8 maart’23          Uit          Drachten

                22 maart’23        Uit          Twente

                29 maart’23        Uit          Meersquash

                19 april’23           Thuis     Ridderkerk